Kategórie

Štatistika katalógu

  • Celkom produktov v našom obchode:
  • 205
  • Celkom kategórií v našom obchode:
  • 174

Nad 40 rokov K dispozícii sú 123 produkty.

 Nad 40 rokov
Po 40. až 45- roku veku začína žena skutočne pociťovať, že koža nie je schopná vyrovnať sa s každodennou záťažou.
Celkové množstvo estrogénu sa znižuje až 13 krát (vzhľadom k priemernej norme). Tak výrazný pokles hladiny hlavných hormónov v krvnej plazme vedie k spomalenie delenia buniek v bazálnej vrstve epikože. Narušenie rovnováhy procesov formujúcich epikožu spôsobuje zväčšenie hrúbky rohovej vrstvy (veková hyperkeratóza) a v dôsledku toho sa zhoršuje farba tváre, pleť získava mdlý, šedastý nádych. Menšia hrúbka zárodočnej vrstvy naviac spôsobuje rýchlejšie odparovanie vody z medzibunkového priestoru kože, pretože sa znižuje množstvo kyslých mukopolysacharidov, ktoré za normálnych okolností zadržiavajú molekuly vody v koži.
Dochádza k zmením v cievach povrchového i hlbokého systémy - niektoré cievy sklerotizujú a tým sa narušuje zásobovanie krvou. Iné cievy kože sa naopak rozširujú, čo vedie k odplavovaniu elementov plazmy do okolia. Výsledkom je narušenie toky lymfy a ráno vznikajú opuchy prevažne v oblasti očných viečok. Nastupujú degeneratívne prejavu vo vláknach elastínu a kolagénu kože. Medzi kolagénovými vláknami sa vytvárajú zhluky kolagénu, ktoré narúšajú jeho funkciu. Kolagén prestane spájať vlákna kože a príde k prerušeniu tkaniva. V dôsledky toho sa znižuje turgor a elasticita kože, objavujú sa vrásky.
Tieto prejavy sa nerozvíjajú na pokožke naraz, ale prebieha takzvaná kumulácia, teda postupné hromadenie efektu.
Vrásky sa začínajú rysovať stále zreteľnejšie, kontúry tváre strácajú jasné rysy, pokožka prestáva byť pružná a preto je potrebné používať prípravky zvyšujúce životnú aktivitu kože a majúce vypínací efekt. V tomto období sú nevyhnutnosťou krémy obsahujúce aktívne látky, ktoré vypĺňajú vrásky a obnovujú pružnosť pokožky. Oblasťou, ktorej je treba v tomto období venovať zvláštnu pozornosť, je oblasť okolo očí a pier a taktiež oblasť dekoltu. Koža krku sa svojou stavbou líši od kože iných častí tela, je veľmi tenká a má málo mazových žliaz. Povrchový sval krku tvoria tenké svalové vlákna, ktoré s pribúdajúcim vekom slabnú. Preto je tak dôležité hydratovať a vyživovať pokožku krku a dekoltu. To sa dá dosiahnuť pomocou pravidelnej starostlivosti s použitím krémov a masiek. Na spevnenie kontúr očí je vhodné používať tiež špeciálne omladzujúce prípravky proti starnutiu.
Hlavným programom starostlivosti je používanie prípravkov rady "203040", Zhenfei perfec, Tibetian herbs, "Placentárna", Collagen Actve, Marine Collagen.
V rámci špeciálnej starostlivosti sa doporučuje používať transdermálny komplex Nano Corrector Lifting efekt a Botox efekt. Podporiť účinok kozmetiky môžeme prísunom antioxidantov a vitamínpv.